top of page
Zoeken
  • Haarwerkdeclareren.nl

Hoe kom ik aan personeel als haarwerk/kapsalon?

Vaak krijgen wij van kapsters/haarwerkers door dat het vinden van personeel een lastig proces is. De krapte op de arbeidsmarkt raakt iedereen, en dit kan je ontzettend tegenwerken wanneer je als salon probeert uit te breiden. Daarom hierbij wat handige tips om je kansen op goed personeel te vergroten!


1. Wees online aanwezig

Social media is niet alleen ontzettend leuk, maar kan ook voor je bedrijf heel handig zijn! Een goede social media pagina geeft jouw bedrijf meer zichtbaarheid bij mensen in je doelgroep. Zo zien potentiële klanten je vaker, en ziet ook het werkzoekende personeel je naam voorbij komen. Ga eens wat vaker posten over bijvoorbeeld nieuwe producten, de dagelijkse gang van zaken in jullie salon, of stel je huidige personeel voor!


2. Zorg voor een goedwerkende website

Een goedwerkende website is een must voor ieder bedrijf. Wanneer iemand op zoek is naar werk, is tegenwoordig het eerste wat ze doen; Googelen. Zorg er dus voor dat jouw bedrijf vindbaar is via Google, en dat de website er verzorgd en netjes uitziet. Het is misschien een vervelende klus, maar gelukkig zijn er ontzettend veel bedrijven waaraan je dit uit kunt besteden. De resultaten zullen voor zich spreken!


3. Plaats je vacatures via online vacaturebanken

Online zijn er veel verschillende vacaturebanken die erg efficient zijn in het vinden van nieuw personeel. Websites als kappersjobagent.nl of nederlandsekappersunie.nl zijn zelfs speciaal gericht op vacatures in deze branche. Zorg dat je je vacatures hier ook op plaatst, zodat je jouw kansen op personeel makkelijk en snel vergroot!


4. Wees goed voor je personeel!

Als laatste, maar zeker niet het minst belangrijk: wees goed voor je huidige personeel. Er zijn weinig dingen zo belangrijk als goede mond-op-mond reclame, en niets gaat hierin belangrijker voor je zijn dan de mensen die nu bij je werken. Geef ze genoeg waardering en verantwoordelijkheid. Zorg voor een echt teamgevoel in jouw salon! Als je huidige personeel ongelofelijk positief over jouw als werkgever is tegen al haar contacten, klopt er binnenkort misschien wel iemand op je deur die ook wel bij zo’n geweldige werkgever wil komen!


Ga met deze vier simpele tips aan de slag, en hopelijk levert dit jouw salon iets op!


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page